Cum sa devii Voice Over

Actorii vocali oferă vocea pentru filmele de animație și emisiunile de televiziune, povestesc documentare și fac voce pentru reclamele de televiziune și radio. Dacă vă place să va jucati cu vocea atunci aceasta ar putea fi cariera potrivită pentru dvs.! Este nevoie de dorinta dvs de a vă auzi vocea și de a merge la o mulțime de audiții.

Dezvolta-ti talentul

Practicați citirea cu voce tare. A fi capabil să citești cu voce tare este esențial pentru pentru a fi voice over, mai ales dacă jobul  tau cere să citești dintr-un teleprompter sau scenariu. Citiți cărți, reviste sau articole de știri în mod regulat. Petreceți cel puțin 30 de minute pe zi citind cu voce tare. Practicați enunțarea cuvintelor și lucrați la intonația dvs. Încercați să modificați sunetul vocii pe măsură ce citiți pentru o provocare adăugată.

Înregistrați-vă vocea.

Încercați să recitați monologuri sau să citiți un scenariu și să îl înregistrați. Redati  pentru a vă auzi vocea. Sunetul vocii tale te-ar putea surprinde! Modul în care se aude într-o înregistrare nu este neapărat același mod în care se aude zi de  zi.

Vorbiti din diafragma.

Când vă ascultați vocea, luați în considerare  dacă utilizați o voce nazală, de cap , piept sau diafragmă. O voce nazală sună neplăcută și chinuită in timp ce o voce de cap suna foarte liniștită, o voce din piept sună plăcut, dar o voce din diafragmă este cea mai puternică și are cel mai bun sunet. Pentru a dezvolta vocea diafragmei, practica respirația profundă. Redati sunete care vin din diafragmă, cum ar fi râsul sau căscatul.

Practicați exerciții vocale.

Anumite exerciții vă pot ajuta să vă controlați și să vă îmbunătățiți vocea. Multe dintre ele se bazează pe respirație. Asezati-va pe podea, respirati si expirați, făcând un sunet “shh” în timp ce expirați.

Imită vocile unor actori celebri sau personaje fictive.

Prin  imitarea unor sunete , veti deveni mai flexibili .Nu trebuie sa impresionati pentru a fi un voiceover, dar este util sa puteti imita anumite sunete.

Creați-va un demo.

 

Acesta este un mod de a-ti expune talentul atunci când cauti job. Demo-ul  poate fi alcătuit din lucrări originale sau imitații de caractere / scripturi care există deja. Este important să aveți un demo de calitate care să vă reprezinte. Puteți să vă înregistrați cu telefonul sau să o faceți intr-un studio. Un potențial angajator va asculta doar aproximativ 30 de secunde din material. Un demo trebuie să fie destul de scurt, nu mai lung de unul până la două minute și ar trebui să fie direct la obiect, prezentând pe rand  câteva voci. Dacă creați un demo pentru o anumită poziție de muncă pe care o doriți, asigurați-vă că demo-ul dumneavoastră este relevant . De exemplu, dacă participați la o audiție pentru un personaj masculin, vocea dvs nu trebuie sa imite o batrana.

Trimiteți demo  studiourilor de inregistrari.

Găsiți toate studiourile din zona dvs. și trimiteți-le prin e-mail. Studiourile primesc zeci de demo-uri și este posibil să nu fie ceea ce caută. Doar pentru că nu răspund imediat, totuși, nu înseamnă că nu vor fi niciodată interesați. Poate că ei nu au nevoie  în prezent, dar te vor contacta în viitor.

 

Auditii online.

Deoarece o  auditia  poate fi făcută pur și simplu cu un microfon, puteți da auditii  de acasă.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *